luni, 23 decembrie 2013

povestea unui card nevalidat



ceata ...se cam lasase ceata ...doar doua ore de lumina mai buna..dar am reusit sa trag cateva cadre frumoase  pe lipscani ...nu prea am fost la bucuresti de  multe ori , nu cunosc nici  pe unde sa merg, e o antarctica pentru mine, descoperita tarziu,cand nu ma mai ajuta    ..ceata ..ma prezint la casierita , plictisita deja la 4 si juma dupa amiaza ...nu ai card ?nu , zic eu ..da-mi bilet ...ia de aici ...vine ,asta e 164 nu e bun , 780 e bun imi repet , vine din basarab, ce fel o fi in basarab? ,......doi tigani fara dinti vor sa urce si ei , hmmm capitala nu e asa cocheta  ,mai ales iarna ...pestrita lume ...reala , fata de centru , unde se visa la shoping center unirii ...urc si trec cardul prin fata aparatului mare , butucanos , cu becuri si butoane , complicata scula ...de bascula !intreb daca e ok , nu imi raspunde nimeni , eh oamenii sunt ocupati, tiganii ma intreaba ei pe mine daca stiu cum se foloseste, stiu pe dracu , daca a dat beep e ok, ma asez pe banca si astept sa ajung la otopeni,  gandindu-ma ca gata , mai am doua trei saptamani si voi veni din nou sa ma taie , sa imi umble prin maruntaie ...am zis ca scap in viata asta de taietura dar 'etete ca nu se poate ...buni doctorii astia de la bucuresti , meseriasi..deodata urca controlul , trei , doua ele si un el ,tuciurii , nu ai validat , ce nu am facut ?nu ai validat ..ce nu am validat ? biletul ...cum nu , moncher ? a si facut beep , a fost ok ...nu , esti contravenient !platesti daca nu chemam Garda !!de ce moncher ?, ca eu asa  am crezut ca e bine , am tras biletul , a tiuit , scula si a- facut treaba si si-a luat banii ...nu nu ai validat !mama ce tara e asta ?? biletul se valideaza , viata se controleaza ...bag si scot suparat de penibil situatie ...plateste bai ca nu ai fata ca o duci greu ...vine unul cu o  barba mare alba , ca de mos craciu,  , sa ma ajute , sa-i dau lui biletul si imi arata cum se face ...ceata ...din ce mai multa ceata ..e un homles cu sandale in picioare, in decembrie , tipul istet , cine stie din ce o fi cazut , scuturat , avea vocabular , pacat ca nu l-am  intrebat daca stie si vreo limba straina , ca acum si homles tre ' sa stii o limba straina mai ales ca lucreaza la aeroport ...nu- i dau biletul , ma dezmeticesc, sar din mers din carusel , injur cu sete si ma urc in masina ...acasa !ce vis ciudat ....

2 comentarii:

  1. Îmbătrânim iar orice noutate este o provocare pentru noi iar şmecherii abia aşteaptă câte un ,,fraier din provincie" Las că trece. Ai făcut şi tu un cadou RATB-ului.
    Sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am facut niciun cadou !Am scris la RATB,Primarie si OPC..Daca nu imi da banii dau 10 lei la un tigan sa sparga geamul la RATB ,masurat la fix de 60 de lei ....)))

      Ștergere